AI och skolan

Tidigare på bloggen har du kunnat läsa om den förbundsövergripande lärgruppen som under förra terminen hade Chat GPT som fokus. Du kan ta del av lärgruppens lärdomar i detta inlägg. Att ta del av denna grupps erfarenheter kan var ett bra sätt att orientera sig kring AI och skola.

Ytterligare ett sätt att fördjupa sin kunskap om hur framför allt chattbottar som Chat GPT fungerar är att ta del av Johan Falks bok AI och skolan. Följ länken för att gratis ladda ner boken. Denna bok, som kontinuerligt uppdateras, ger en mycket bra beskrivning av vad stora språkmodeller är och hur användande av dem påverkar skolan. Boken ger en bra balanserad beskrivning av både hur Chat GPT och andra verktyg kan användas i skolan och vilka fallgropar som kan finnas.

AI i skolan är väldigt praktisk i sitt innehåll. Den innehåller mängder av exempel på användning av chattbottar. Boken är uppdelad i tre delar:

1: Introduktion till hur man kan komma igång med chattbottar och förstå hur stora språkmodeller fungerar.
2: Praktiska tips om hur du kan använda chattbottar. Har lyfts även tankar om vad som inte är lämplig användning.
3: AI och framtiden om vad hur den framtida AI-utvecklingen kan se ut och hur det kan påverka skolan.

Förhoppningsvis kan du hitta inspiration i denna bok när det gäller användande av chattbottar, samt att du även får med dig tankar och reflektion kring både möjligheter och fallgropar.

Redan i bokens inledning uppmanat författaren läsaren till det som förmodligen är det viktigaste i detta sammanhang. Testa själv!

”Det finns inget bättre sätt att lära sig om chattbottar än att själv testa att använda en. Om du ännu inte testat att använda en chattbot, lägg i från dig boken och hitta en.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *